Een bericht van onze voorzitter J.B. Nolst Trenité (november)

Nov 20, 2020

Velen onder u zijn twee weken geleden opgeschrikt door berichten in sommige kranten of andere media over onrust en incidenten op Nyenrode campus en een optreden van de politie tegen een feestje op de campus tegen alle geldende corona regels.

Onze nieuwe rector Koen Becking heeft zeer kordaat opgetreden. Er is een extern bureau ingeschakeld dat alle gebeurtenissen nauwgezet in kaart zal brengen. De Heeren V heeft zich goed ingezet als klankboord voor alle mede studtenen en geeft input aan de rector over mogelijke hervormingen.

 

Deze zaken hadden nooit op de campus mogen gebeuren. Dat dit toch is gebeurd is schadelijk en schandelijk voor de betrokkenen die na gebleken schuld hiervoor sancties krijgen en al hebben gekregen. Nog steeds zijn sommige gewoonten en mores niet duidelijk bij sommigen.

 

Deze voorvallen leiden tot een heel aantal stappen van hervormingen met sancties die dit soort gedrag zullen moeten uitbannen. Als HB van de NA VCV staan wij achter deze voorziene hervormingen en ondersteunen wij de HV die in een moeilijke situatie is beland. Helaas is het gedrag van enkelen een boete voor velen en dat is, en mag nooit de uitkomst worden van dit proces.


Other news