Academisch nieuw jaar

04 sep 2020

Op maandag 31 augustus is het academische jaar geopend op de Nyenrode Business Universiteit. Dit keer heb ik meegekeken vanachter mijn laptop. Dat was een dubbel gevoel. Enerzijds vond ik het een groot gemis om elkaar niet live te kunnen zien en spreken. Anderzijds vond ik het een geweldige uitkomst om online de speeches te volgen aangezien ik die dag weer aan het werk ging en diverse afspraken had en live niet aanwezig had kunnen zijn.

Het dubbele gevoel hoor ik bij veel mensen terug. We missen op momenten het contact met elkaar, het sparren en het bijkletsen na een weekend. We vinden het tegelijkertijd ook fijn om bijvoorbeeld minder reistijd te hebben. In mijn werk ervaar ik dagelijks de voor- en nadelen van de gekke tijd waarin we nog steeds leven. Ik merk dat er met name veel aandacht is voor het mentale deel van het Corona tijdperk. Er zijn zorgen dat de afstand tot het werk leidt tot meer psychische klachten en uitval. En hoe moet je daar als manager op sturen? Hoe houd je je team gemotiveerd als je op afstand werkt? Al deze vragen zijn essentieel in deze crisistijd en volgens mij is dat bij uitstek ook iets waar wij als Nyenrodianen iets mee kunnen. Heb jij ervaringen en nuttige tips of handvatten? Geef die dan aan ons door. Wij bundelen die en zorgen ervoor dat ze gedeeld worden op ons platform.

Voor ons als vereniging was het ook even zoeken. Gelukkig kon de jaarlijkse golfdag doorgaan en vond deze dit jaar plaats op The Dutch. Het was weer een enorm succesvol evenement met lovende reacties van de deelnemers.

De komende tijd hebben we ook weer een paar mooie evenementen op de agenda staan. Ik wil speciale aandacht schenken aan de start van ons Mentoring Program voor afgestudeerde Bsc studenten. Hoe mooi is het dat we als alumni jong afgestudeerden kunnen coachen en op weg helpen. Dat geldt ook voor andere doelgroepen, onder andere met de Career Energize day. Deze dag is bedoeld voor alumni die een stap willen zetten in hun loopbaan of ontwikkelrichting. Het is alweer de derde editie en de reacties van voorgaande keren waren lovend. Voor wie in de fase van een start- of scale-up zitten en financiering zoeken is ons Investing Event een aanrader op 15 september. Pitch je plan en vind een investeerder voor jouw organisatie.

Tot slot wil ik onze nieuwe Community Manager aan jullie voorstellen: Hester van Beeck Calkoen. Wij zijn erg blij dat ze eind september bij ons aan de slag gaat. Ze zal zichzelf in de volgende nieuwsbrief aan jullie voorstellen. Met de komst van Hester is ons team op ons Alumni Office compleet. Zij gaan zij dit nieuwe academische jaar,weer vol energie aan de slag om van toegevoegde waarde zijn voor alle alumni.

Van Verre,

Corina Blokland

Vice Voorzitter


Ander nieuws