Bestuursnieuws (november)

04 nov 2020
Niels Aerts - Hoofdbestuur
Niels Aerts (20176134)
Commissaris Kringen

Zoals iedereen persoonlijk zal ondervinden, overal ter wereld behalve in Zweden, is alles anders dan anders. We moeten ons sociale leven anders inrichten nu de horeca dicht is en er ons gevraagd wordt er niet te veel op uit te gaan. En als je dat al wilt, bijvoorbeeld een dagje dierentuin met de kinderen, moet je reserveren omdat bezoekersaantallen gelimiteerd zijn. Het niet handen mogen schudden, je vrienden of goede collega geen schouderklop te kunnen geven en het houden van 1,5 meter afstand: het heeft zo zijn uitdagingen. Eerlijk gezegd denk ik er nooit aan te kunnen wennen…

Ook zakelijk is alles nu anders. Thuiswerken waar mogelijk is het adagium. Zakelijke afspraken, lunches, bijeenkomsten, opleidingen en congressen: het is niet mogelijk, tenzij in aangepaste vorm. Dat geldt helaas ook voor de bijeenkomsten van onze kringen. Maar, zoals Charles Darwin in 1859 al schreef in zijn klassieker ‘Origin of Species’: overleven draait niet om het recht van de sterkste, maar om het vermogen je te kunnen aan te passen aan de situatie. Dat is wat wij Nyenrodianen als geen ander kunnen, ons aanpassen aan de situatie, de uitdaging aangaan, ondernemen en een succes van maken.

Je zou bijna kunnen zeggen dat het een vooruitziende blik was, maar het nieuwe Nyenrode Alumni platform is uitermate geschikt om in deze tijden actief contact met elkaar te houden. Zo kun je:

  • alumni op de hoogte brengen van activiteiten of een vraag stellen (Live feed);
  • vacatures plaatsen (Vacatures);
  • projecten delen (Projecten);
  • actief netwerken (Het Netwerk);
  • gebruik maken van de kortingen die je krijgt als lid (Benefits).

Daarnaast is al het nieuws, de evenementen en informatie over de kringen te vinden op het platform. Bezoek het platform zeker in deze tijden en maak gebruik van de mogelijkheden die het je biedt!

Als het gaat om kringbijeenkomsten en andere activiteiten, zie je de creativiteit van kringbesturen en het VCV Alumni Office (AO) naar voren komen. Events gaan digitaal! Dit kan met behulp van ‘video conferencing’ opties. Een goed voorbeeld daarvan is GoToWebinar, dat beschikbaar is gesteld voor de kringen door het AO. Het is minder gezellig dan fysieke bijeenkomsten, daar zijn we het vast over eens, maar het geeft ons wel de mogelijkheid om elkaar te blijven ontmoeten. Zo blijven we informatie en kennis met elkaar delen. Er staat nog een aantal events gepland voor dit jaar. Schrijf je in en neem deel, want een mooie vereniging als die van ons kan alleen blijven bestaand door continue aanpassing aan de ontwikkelingen binnen en buiten Nyenrode.

 

Nyenrode Alumni VCV, voor en door Nyenrodianen!

Van verre,

 

Niels Aerts

Commissaris Kringen

-


Ander nieuws