Daar is hij dan! De derde editie van de Nyenrode Haiku Wissel Trofee!

Aangenaam verrast
Een Haiku-competitie
Nyenrode dicht

Daar is hij dan! De derde editie van de Nyenrode Haiku Wissel Trofee!

Al een tijdje gewacht op deze kans om weer een prachtige, diepzinnige of juist vrolijke of ontroerende haiku te schrijven? Pak dan je pen maar vast want de Kunstcommissie schrijft weer een haiku wedstrijd uit. Maar wel eentje met een nieuwe uitdaging! In de haiku moet minimaal één van onze LES waarden herkenbaar naar voren komen!

Lastig? Ja, vast wel maar wie weet tot welke pareltjes dit leidt!

Wat is ook alweer een Haiku?

De haiku is als dichtvorm in de zeventiende eeuw ontstaan in Japan en is een kort, niet-rijmend gedicht. De basis van een haiku is de zintuiglijke ervaring van de dichter. Een haiku bestaat vaak uit drie regels van 5, 7 en 5 lettergrepen. Hieronder vind je een vertaling van de beroemdste haiku aller tijden. Deze haiku is geschreven door de bekende Japanse haiku-meester Matsuo Basho:

Oh, oude vijver,
een kikker springt van de kant,
geluid van water.

 

Eén van de beroemdste Nyenrode Haiku is van Raoul Wirtz. Hij won er voor de tweede keer de Nyenrode Haiku Wissel trofee mee!

Eén penseelstreekje
En zie, het uiltje vliegt uit
Hollandsche meesters

                                                                  
We hopen dat deze oude dichtvorm je fantasie prikkelt om nog meer moois op papier te zetten. De haiku’s mogen zowel in het Nederlands als in het Engels aangeleverd worden.
Je kunt je haiku(s) voor 12 maart mailen naar de kunstcommissie@nyenrode.nlEen deskundige jury zal de haiku’s beoordelen. Tijdens een sfeervolle bijeenkomst zullen de winnaars bekend gemaakt worden en zal de Nyenrode Haiku Wissel Trofee (hopelijk) van eigenaar wisselen.  

.

Other news