Zaterdag 26 september 2020 was 5 jaar geleden al – tijdens de grote BBA ‘85 Homecoming –  in de boeken gezet als datum voor het 7e Lustrum. Dit voorjaar was duidelijk dat er deze keer geen invliegers uit Hong Kong, US, Panama en andere landen zouden zijn. In augustus bleek ook een kleinere, fysieke ‘Homecoming Light” (ondanks fantastische inspanningen van Alumni Office, Barcollegie en Zolderbarcommissie) niet tot de (Corona-proof) mogelijkheden te behoren. “Dan maar digitaal” dacht Pepita Bos. Natuurlijk had de organisatie twijfels. Willen mensen na een werkweek zakelijk zoomen ook nog eens op een zaterdag een “Zoomcoming” doen?

Bijna 60 jaargenoten meldden zich aan en waren present! Tijdens Studio 85 was Joep Stassen onze Jinek en hij bewees dat zijn online-presentatie niet onderdoet voor zijn live sessies als “Corporate Comedian” (www.joepstassen.nl, ook zakelijk een aanrader!)). Nadat Kai Grünewald en zoon Max de muzikale intro verzorgden, verbond Joep op meesterlijke wijze de verhalen van verschillende jaargenoten. Na de jaar- en Nyenrode-ontwikkelingen door jaarvertegenwoordiger Jan Hattink ging de groep Internationaal: Case Everaert in Hongkong, Roy Schijns uit de US en Robert Schermers uit Brazilië gaven een inkijkje in hun leven in tijden van Covid en een rumoerige politieke situatie.

Aad Boonstra van Slachtofferhulp en Sybren Andringa van Circus Rotjeknor namen ons mee in hun organisaties en de sociale missie die ze hebben. Carola Wijdoogen vertelde over de verdere duurzaamheidsinitiatieven die ze na NS gestart is. Eén van de resultaten is haar nieuwste boek dat 6 oktober verschijnt. Tot slot hielden Jacqueline Wenting, Janneke van den Berkmortel en Ed de Bruin een spiegel voor over fysieke en geestelijke fitheid na een zekere leeftijd.

Waar Joep de presentatie deed, verzorgde Pepita Bos de techniek. Een Zoomcoming zou geen Zoomcoming zijn zonder bijpraten in kleinere groepen. Met een paar drukken op de knop deelde Pepita de grote groep op in digitale ronde tafels van 5 personen. In 2 rondes van 20 minuten kon iedereen bijpraten.

De apotheose was de sluiting waar alle deelnemers aan bod kwamen. Zeer enthousiaste reacties van iedereen, met als grote gemene deler dat het bijzonder is dat, ondanks dat de meesten elkaar de laatste decennia minder zien, de basis van 3 gezamenlijke jaren op de campus van Nyenrode ook online direct voor een verbinding zorgt.

Jaarvertegenwoordigers, wacht voor een Homecoming niet tot de fysieke bijeenkomst, het is ook digitaal een aanrader, juist nu!

Ander nieuws