Beste Nyenrode alumni,

Nadat ik inmiddels ruim zes maanden heb mogen meedraaien in het hoofdbestuur, kreeg ik deze editie de eer om een kort stukje te schrijven over waar ik mij mee bezig houd en wat ik voor prachtige dingen zie gebeuren in de verenigingen en Nyenrode Business Universiteit. Zeker gezien het feit dat wij de komende drie weken onze deuren zoveel mogelijk gesloten moeten houden, heb ik daar dan ook graag de tijd voor genomen.

Ik zou graag willen aftrappen met een mijlpaal voor velen, inclusief mijzelf. Afgelopen 18 september is de tweede groep bachelors (sinds de tragische pauze van het bachelor-programma) afgestudeerd. Als jongste bestuurslid stond ook ik glunderend op het podium. Dit glunderen veranderde al snel in een brede en trotse grijns toen duidelijk werd dat het VCV Aalumni Office zich had ingezet om de net afgestudeerden een kleinigheidje te geven in de vorm van VCV champagne glazen. Daarvoor enorm veel dank!

Ondanks de moeizame tijden blijkt meer dan ooit hoe creatief en oplossingsgericht Nyenrodianen zijn. Dit is niet alleen terug te zien in de plannen die binnen de NCV gemaakt worden om een aangepaste vorm voor de stuntweek te verzinnen, in de JCV waar studenten constant op zoek zijn geweest naar mogelijkheden tot vermaak in de vorm van een gala, maar ook binnen het alumni netwerk met verschillende initiatieven en veranderingen in verdienmodellen.

Ook de VCV heeft zich de afgelopen maanden moeten schikken en naar haar verantwoordelijkheidsgevoel moeten luisteren. Zo is er vrij vroeg besloten om alle VCV gerelateerde evenementen digitaal te laten plaatsvinden. Van RvA-vergadering tot home-comings en kringbijeenkomsten. Dankzij enorme inspanning vanuit verschillende hoeken heeft dit vorm gekregen en ben (zelfs) ik (als kritische millennial) enorm trots op hoe de evenementen er nu uitzien. Het woord ‘behelpen’ is mijns inziens niet meer op zijn plaats.VCV champagne glasses

Een prachtig voorbeeld hiervan is een initiatief om sommige bijeenkomsten meer ‘body’ en sjeu te geven. Dit doen wij door de mogelijkheid te bieden om aan te sluiten bij de online proeverijen van Hooghoudt. Tijdens hun online, live masterclasses leer je alles over de interessante en uitgesproken jenevers en de geschiedenis van het familiebedrijf. Uiteraard vergezeld van een proefpakket met 4 jeneverminiaturen.*

Ook de Refreshmentday is in een nieuw jasje gestoken, daar zijn we druk mee bezig, iets waar ikzelf naar uitkijk. Meer informatie hierover de komende weken op het platform onder het kopje ‘evenementen’. Een no-brainer om aan te haken!

Wat tevens opvalt is hoe goed Nyenrode op dit moment haar best heeft gedaan om de transitie naar online te maken. Een transitie en uitvoering waar ik mijn petje diep voor afneem. Wij zijn enorm goed op weg met onze online evenementen, maar kijkend naar de afgelopen online open dag voor de BScBA (die in 1 dag is geregeld) raakt ik toch nog meer geïnspireerd.

Tot slot wil ik graag het nieuwe teamlid van het Alumni Office, Hester van Beeck Calkoen, enorm veel plezier en succes wensen in haar nieuwe functie als Community Manager. Naast het feit dat zij keihard aan de slag gaat met het platform, ben ik ongelofelijk blij dat het team weer compleet is. Dank voor jouw nieuwe energie en we zien je snel (ook al is het dan misschien nog even online).

Stay safe en van Verre!

Stijn

Commissioner Students and Young Professionals

 

*De kosten voor dit alles bedragen slechts € 14,95 per persoon, inclusief verzending. Aanmelden kan hier. In 2020 is er nog plaats op 15 oktober, 12 november en 10 december (altijd op donderdag, aanvang 20.00).”

Ander nieuws