TumTum - Januari 2021

12 jan 2021

 

Stay F * cking Positive! Een "in your face" campagne van Salem Samhoud (19800100), maar dat is misschien wel precies wat we nodig hebben in deze periode. In samenwerking met kunstenaar Selwyn Senatori startte Salem een campagne over positiviteit in barre tijden, gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het Rode Kruis. Volkskrant magazine wijdde er zelfs een cover aan!

Meest toegewijde duurzame start-up. Daphne Pit ontving deze titel van het Corporate Vision Magazine voor haar werk op het gebied van consultancy en duurzaamheid. Daphne reageert in dit interview op de eer!

Diane Zandee, promovendus bij Nyenrode, sprak over circulaire economie en besluitvormingsprocessen. Vanaf 12min50s. (Nederlandse clip)

Een prachtig interview. Eigenlijk doet hij nooit interviews, 'dat is niet onze plek'. 'Als uitvaartondernemer moet je aanwezig zijn, maar tegelijkertijd onzichtbaar', zegt Clemens Bouwens (19970063). In eerste instantie was het even zoeken naar de juiste aanpak, want nabestaanden ondersteunen via Zoom is simpelweg niet mogelijk. En ineens waren er zoveel beperkingen tijdens een begrafenis, veel extra obstakels voor een rouwend gezin. 'We hebben nog nooit zo veel geïmproviseerd, maar het bracht soms ook mooie dingen. Zo kregen nabestaanden nog veel meer brieven van mensen die er niet konden zijn, mooie verhalen op schrift die ze anders misschien niet hadden gehoord. Bron: Parool.nl.


Ander nieuws