Ook in december verschijnt Van Verre in nieuwe stijl

Oele Steenks (19720057), hoofdredacteur

Beste Alumni,

Ons Nyenrode Alumni VCV magazine Van Verre is nog niet zo lang geleden bij jullie op de mat gevallen of jullie hebben editie nr. 289 op het scherm gelezen. Uiteraard hoop ik dat Van Verre nieuwe stijl is bevallen. Inmiddels is de redactie bezig om de inhoud van editie nr. 290 klaar te maken voor het lay-out proces onder regie van onze getalenteerde artdirector Roos Jonker-ter Kuile.

Het thema van het ‘kerstnummer’ is Beleggen en Vermogen. Hopelijk hebben alumni kunnen profiteren van de gunstige koersontwikkeling van de AEX en andere beursgraadmeters. We spreken met de CEO van Euronext Amsterdam alumnus Drs. Simone Huis in ’t Veld die als eerste vrouw onze nationale beurs leidt. Zij maakt snel furore met zeventien nieuwe beursnoteringen. Overigens maakt ze fijntjes duidelijk dat beleggen vooral een kwestie van lange adem is. Ze heeft het niet op met populaire apps die de jeugd wijsmaken dat ze aan het beleggen zijn.
Doorgewinterde beleggers als alumni Edwin van der Plas/beleggingsfonds Aureus en Martien van Winden/beleggingsfonds Hoofbosch benadrukken het feit dat beleggen een kwestie is van studie van de markt en kiezen voor ondernemingen die een stabiel rendement laten zien.
Dat neemt niet weg dat iedereen kan beginnen met beleggen, zoals Nyenrode studenten Bart van Campenhout en Olivier van Dijk stellen, die samen werken aan de Beleggers Academy. Dat betekent dus beleggen voor beginners. Ook Nyenrodiaan Nick Bortot, oprichter van bellegingsplatform BUX, opereert in de categorie ‘volks-beleggen.’
We spreken ook met Drs. Willemijn Verloop, die met haar Rubio Impact Ventures een fonds beheert van maar liefst 150 miljoen euro, dat ze heeft opgehaald onder professionele beleggers en bij de Europese Investeringsbank voor het investeren in ondernemingen die de internationale waardeketen veranderen, ter verbetering van arbeidsomstandigheden en klimaat.
Overigens komt veel geld voor impact investeringen bij rijke Nederlandse families vandaan, die worden geadviseerd door ‘family offices’ zoals Guidato, dat onder leiding staat van alumnus Drs. Marijke Kuijpers. Ook Mr. Otto Beelaerts van Emmichoven staat vermogende Nederlanders bij over de inrichting van financiële zaken ten behoeve van goede doelen, naast opvolgingskwesties en erfenissen.

Ik ga ervan uit dat we jullie nieuwsgierigheid alvast hebben aangewakkerd. In de ‘kersteditie’ zal veel meer te lezen zijn. Daarover praat ik de alumni graag bij in een volgende nieuwsbrief!

Van Verre!
Oele Steenks (19720057)
Hoofdredacteur

Ander nieuws