Lifetime Achievement Award voor Nyenrode alumnus Henk de Heus (19610035)

Op maandag 25 oktober j.l. ontving ondernemer Henk de Heus (19610035) in de Ridderzaal van kasteel Nijenrode de Lifetime Achievement Award van Nyenrode Business Universiteit. “De Spirit of Enterprise Lifetime Achievement Award is een terechte erkenning voor business performance en laat zien dat een Nyenrode-studie een reward for life is,” aldus dr. ir. Henk Kievit, faculteitdirecteur van Nyenrode Center for Entrepreneurship, Governance & Stewardship.

Henk de Heus kwam na zijn studie in 1961 aan het Nederlands Opleidingsinstituut voor het Buitenland (N.O.I.B.), de directe voorloper van Nyenrode Business Universiteit, als derde generatie aan het roer te staan van familieonderneming De Heus. Hij wist het veevoerbedrijf van een lokale onderneming uit te bouwen tot een speler van wereldformaat. De Heus levert nu rond de 10 miljoen ton diervoeders in 70 landen.

Henk de Heus is de zesde ontvanger van de Lifetime Achievement Award in de geschiedenis van Nyenrode. Eerdere ontvangers waren George Keune (2010), alumnus Deo van Wijk (2010), Roland Kahn (2012) en alumni Gerry Staartjes (postuum in 2013) en Frank van Wezel (2016).
Nazaat van een kasteeleigenaar, kunstliefhebber en donateur

Henk de Heus is een nazaat van de Utrechtse ondernemer Willem Hendricus de Heus (1808-1872), die kasteel Nijenrode in 1854 kocht. Het ondernemende echtpaar De Heus-Zomer is groot kunstliefhebber en verzamelt sinds het begin van de jaren negentig kunst.

Bij de uitreiking van de Lifetime Achievement Award werd aan Henk de Heus een gerestaureerd schilderij van zijn voorvader Willem Hendricus gepresenteerd. Dit schilderij is vervaardigd door alumnus Adriaan Rooymans. Het krijgt een plek tussen portretten van andere kasteeleigenaren in de vestibule van het kasteel. Daarnaast werd uitgebreid stilgestaan bij het schilderij ‘Stilleven met gevogelte, vissen en groenten’. Dit schilderij stamt uit het midden van de 17e eeuw en hangt sinds jaar en dag boven de schouw in de Ridderzaal. Henk de Heus en zijn echtgenote Victoria de Heus-Zomer hebben de restauratie van het schilderij mogelijk gemaakt en Stichting Nyenrode Fonds is het echtpaar zeer erkentelijk voor deze restauratie.

Anouk Reitsma, Fondsenwerving Stichting Nyenrode Fonds
Voor meer informatie over doneren ten behoeve van het erfgoed van Nyenrode: https://www.nyenrode.nl/stichting-nyenrode-fonds/projecten/erfgoed

 

Ander nieuws