Beste Alumni,

Het is mij een genoegen om deze editie van onze nieuwsbrief te openen.

In deze eerste maanden van het jaar hebben we goed nieuws gekregen van de nieuwe rector Koen Becking, die een samenwerking tussen het alumni office van de universiteit en de Nyenrode Alumni VCV wil gaan invoeren. Wij kijken ernaar uit deze samenwerking te kunnen bewerkstelligen ter bevordering van de huidige en toekomstige alumni. Door het bundelen van de krachten kunnen we meer bereiken voor onze alumni.

Hopelijk heeft iedereen de gelegenheid gehad om van het mooie winterse weer te genieten, met winterpret op het ijs, gevolgd door een voorproefje op de lente. Het was een mooi begin van het jaar waarin we als bestuur samen met het alumni office een blik hebben geworpen naar de toekomst.

Nu onze nieuwe community manager haar eerste vier maanden achter de rug heeft, zijn wij achter de schermen hard bezig om gezamenlijk te kijken op welke manier we het beste onze communicatiemix zullen gaan inzetten ter bevordering van de VCV.

Om na te gaan wat er leeft bij de leden is er een enquête verstuurd naar alle VCV leden en zijn er 2 focusgroepen geweest.  De enquête is ingevuld door maar liefst 481 deelnemers. Het is goed te zien dat ons magazine en de nieuwsbrief beiden een ruime 7 scoren, respectievelijk een 7.5 en 7.1. Bovendien is het goed meer concrete feedback te krijgen betreffende de verwachtingen van onze leden. Hieruit blijkt dat leden het liefst interviews en artikelen over alumni lezen.

Ondanks dat het Bestuursnieuws in het VCV-magazine niet heel populair blijkt te zijn, geeft maar 5% aan dat ze het daadwerkelijk kunnen missen; gelukkig maar. Het idee om meer tijd en energie te steken in het maken en delen van audiovisuele stukken van leden wordt zeer geprezen en niet alleen door de jongere leden. Dus daar willen we ook meer aandacht in gaan steken in de toekomst.

Het Alumni Office gaat daarom dit jaar testen welke mix goed werkt voor alle doelgroepen, waarbij de oplagen en inhoud van het magazine en de nieuwsbrieven en hun samenhang met het platform en onze sociale mediakanalen, onder de loop genomen gaan worden. Een nieuwe aanpak kost tijd, waardoor we wat gaan schuiven met de deadlines van de magazines en de uitgaven.

Tot slot wil ik graag het onderwerp van deze nieuwsbrief inluiden; We lezen meer met z’n allen, er schuilt in bijna elke Nederlander wel een aspirant-schrijver, en toch verkeert de boekenbranche in zwaar weer. Deze week was eigenlijk uitgeroepen tot Boekenweek, maar die is uitgesteld tot nader order. Het motto "een leven lang leren" is aan Nyenrodianen wel besteed, en waar is nu meer kennis te vergaren dan in boeken? Deze alumni hebben in ieder geval een innige band met het geschreven woord, ieder op hun eigen manier.

Van Verre,

Iris Kisjes (20040411), Commissaris Communicatie Hoofdbestuur NA VCV

Ander nieuws